Deel dit artikel
-

Ilse neemt meerderheidsbelang in Cu2

Ilse neemt een meerderheidsbelang in Cu2. Dat heeft directeur Chris de Waard van Cu2 bevestigd. Het nemen van het belang zou eigenlijk pas maandag bekend worden gemaakt, maar de moderators van Cu2 werden vrijdagmiddag al op de hoogte gesteld.

Het nieuws werd vrijdagmiddag nog ontkend door Ilse-directeur Paul Molenaar. Chris de Waard bevestigt echter het hele verhaal. “Ja, het klopt. Ilse heeft een meerderheidsbelang genomen en daar een substantieel bedrag voor neergelegd.” Hoe hoog dat bedrag is, wil De Waard niet vertellen. Evenmin wil hij kwijt hoe groot het belang is dat Ilse heeft genomen. “Ik vind dat Ilse dat bekend moet maken.”

Volgens De Waard heeft Ilse Cu2 benaderd voor het nemen van een belang. “Het past binnen de strategie van Ilse om een belang in ons te nemen. ze hebben al eerder aangegeven dat ze zich meer op jongeren willen richten. Het nemen van een belang in ons past bij die strategie.” Ilse heeft er zelfs een speciale dochter voor opgericht Newrulez Media.

De Waard ging onder meer akkoord met het voorstel van Ilse omdat hij denkt dat Cu2 onder Ilse sneller kan groeien. “We bleven toch maar een klein bedrijfje in Leiden. We hebben nu ook de garantie van Ilse gekregen dat we bijvoorbeeld een aantal nieuwe programmeurs krijgen.”

Cu2 heeft 630.000 actieve gebruikers en werd in 2000 opgericht door De Waard. Het is razend populair onder jongeren. De Waard merkte in 2000 als fervent chatter, dat het vaak lastig is om een soort van persoonlijk profiel aan te maken, waardoor andere in één oogopslag kunnen zien met wie ze van doen hebben. Samen met een vriend besloot hij daarom maar om een site op te zetten en daar hun persoonlijke profiel op te zetten.

Deel dit bericht

3 Reacties

Jos Berends

Ik hoop dat men het geld gebruikt voor verbetering en snelheid van hun huidige systeem want dat is erg verouderd. Binnenkort komt er trouwens een goed alternatief, te weten http://www.overmij.nl

poffertje

Ik snap niet wat een kwalitatieve uitgeverij met die vieze boel van cu2 wil. Kan iemand wat licht op deze materie laten schijnen?

Jaap Jansen

Cu2 is nu helemaal niets meer. Wel zie ik steeds vaker sites als http://pikante-selfie.nl die op het moment erg populair zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond