Deel dit artikel
-

iMerge investeert in blockchainstart-up Ledgable

E-commercefonds iMerge neemt een belang van 12,5 procent in het Amsterdamse bedrijf Ledgable. Dat helpt gebruikers om binnen een half uur een eigen blockchain in bedrijf te nemen.

Hoeveel geld iMerge in het jaar oude bedrijf steekt, maakt het niet bekend. Wel is duidelijk Ledgable in deze fase op zoek gaat naar pilots en meer betalende klanten. De marketingactiviteiten worden dus opgeschroefd.

CTO en medeoprichter Sam Colak ziet veel vraag naar Blockchain-clouddiensten nu banken vanaf 2018 de gegevens van rekeninghouders op verzoek aan derden beschikbaar moeten stellen. “De veiligheid van betaaloplossingen staat dan voorop” en blockchain kan zich daarbij als veilig vehikel manifesteren.

Investeerder Martijn Hoogeveen: “Blockchain interesseert me mateloos. Ik wil echter niet in coins investeren maar in een technologiebedrijf. Ledgable kan trusted third parties helpen maar je kunt ook denken aan single party blockchain, voor gebruik binnen de bedrijfsmuren van een organisatie.”

Colak richtte zijn bedrijf op met Jan Pieter Pak. De ondernemers hebben een gedegen achtergrond in technologie en finance. Pak: “De toepassing van blockchain beperkt zich niet alleen tot geld of veilig betalen, maar strekt zich ook uit tot notariële transacties, vastleggen van contracten en andere essentiële documenten, identificatiediensten, electronic data interchange, loyaltydiensten, et cetera. Bij alle toepassingen waarbij een beveiligde opslag van datarecords van groot belang is, is er behoefte aan een ledger of grootboek waar niet mee gerommeld kan worden, de essentie van blockchaintechnologie. Vandaar de naam Ledgable.”

iMerge is onderdeel van investeerder Netvalue.

Foto: Gunvor Røkke (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond