Deel dit artikel
-

Impact Retail failliet verklaard

Het moederbedrijf van Modern.nl, IT’s en Prijstopper  is door de rechtbank van Breda failliet verklaard. De bewindvoerder onderhandelt over een doorstart van drie onderdelen die nog commercieel gezond zijn te maken.

Het financiële fundament onder de offline en online winkels was dermate zwak dat de bewindvoerder Mart Franken geen andere uitweg meer zag.

Franken zegt dat hij in onderhandeling is om de gezonde commerciële activiteiten van de winkelformules It’s Electronics, Prijstopper en Modern.nl al dan niet in afgeslankte vorm voort te zetten en mogelijk de verplichtingen aan klanten over te nemen. Namen van de gegadigden maakt hij niet bekend.

Impliciet wordt hiermee aangegeven dat shops als Merkenwebshop.nl, Bestfive.nl, Intercom en Valkenberg commercieel niet meer gezond waren te maken.

De bakstenen en digitale winkels van de hele keten blijven gesloten. Het personeel van de 118 winkels en ondersteunende diensten krijgt zijn ontslag aangezegd.

Vorige week dinsdag vroeg Impact Retail uitstel van betaling aan. Ondanks een online omzet van ruim 69 miljoen euro en een 22ste positie in de Twinkle 100 wist het bedrijf het hoofd niet boven water te houden op de fel bevochten elektronicamarkt.

Foto: rev stan (cc)

Deel dit bericht

8 Reacties

Fons

Toch wel weer jammer dat dit gebeurd. Veel kleine bedrijven zorgen voor een risico spreiding en zo kan men de val van grote giganten voorkomen.

Dat wil niet zeggen dat wanneer er veel kleine bedrijven zijn deze niet zullen vallen, maar op zijn minst de risico dat er derden daar last van krijgen… te voorkomen.

Zo ook dat de werknemer van nu zijn eigen bedrijf een beter hart toedraagt en dus harder wil werken voor zijn bedrijf. Zo niet.. geen brood op de plank.

Hopelijk zal de voortzetting van dit bedrijf nu in een kleinere en gezondere formule verder gaan!

auke van der plaats

we hebben nog een waardebon met flink bedrag openstaan bij its-hellevoetsLUIS ,HOE EN WAAR KUNNEN WE DAT NOG REGELEN?

andre obdam

auke die waardebon van jou komt wel goed maar denk eens aan die 980 mensen die op straat staan dan is jou probleem maar heel klein vind je niet???

Stephana Warren

Ik heb een magnetronovern van Samsung CE 117A/CE 117AE/CE117AT bij de It’s gekocht. Nu heb ik nog garantie maar er moet eigenlijk een monteur naar kijken. De deur maakt een piepend geluid bij het openen en dichtmaken, alsof hij gesmeerd moet worden. Nu kan ik hem wel ter reparatie opsturen naar Samsung maar dat is heel duur en toch ergens erg dat in je garantie je geen kant op kunt?

Hoe kan dit opgelost worden?

ilona

ben al maaaaaanden op mijn tv aan t wachten die in reparatie is…..en ik hoor maar niks….lekker dan

verhaar g

mijn decoder die ik in reparatie heb gegeven is klaar maar staat
in opdracht van de curator ergens opgeslagen.
ik hoor en zie niets na diversen reacties van mijn persoon uit naar
de curator, zo zijn consumentenrechten gelijk aan waterverf !
groeten g.verhaar.

bakour.s

Ik heb op 17/01/2011 een computer gestuurt voor reparatie die viel nog onder garantie en ik heb nogsteets niets gehoord wat moet ik doen????
S.Bakour

A.v.Rooij

Bij de zaak aan de Bossche weg in Tilburg een droger gekocht en betaald, de naam is er opgeplakt omdat ik deze niet meteen kon vervoeren, van de curator hoor ik maar niets.
Aanstaande zaterdag is er failisemaent verkoop, kan ik dan mijn droger nog een keer kopen??!!! te zot voor worden!!
Mijn medeleven en steun wil ik naar al de mensen uitdragen die er gewerkt hebben!
Groeten A.van Rooij

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond