Deel dit artikel
-

Improve Digital koopt Widespace

Sellbranch, een onderdeel van Improve Digital, heeft de mobiele mobiele reclame-exploitant Widespace uit Zweden overgenomen.

De partijen maken niet bekend hoeveel geld met de transactie is gemoeid.

Widespace is een Europees werkend bedrijf dat mobiel reclametechniek levert waarmee uitgevers geld verdienen op hun sites en in de apps. Het eveneens Zweedse Sellbranch richt zich in het algemeen op digitale reclame-exploitatie en krijgt nu meer mobiele expertise in huis.

“We willen groot worden in ad sales en dit is niet de laatste overname die je van ons zult zien”, aldus CEO Sebastiaan Moesman van Improve Digital.

Improve Digital fuseerde in februari 2018 met Orange Games. Swisscom heeft een minderheidsbelang in die nieuw ontstane groep die wordt aangeduid met Blue Orange Group. Het doel is het werkterrein te verbreden van reclametechniek sec naar content, mediasales en techniek.

Blue Orange Group is volgens Moesman 200 miljoen euro groot qua omzet en biedt emplooi aan 500 à 600 man man.

Sellbranch, de adsales tak van de Improve Digital-groep, heeft tien kantoren in Europa en verwerkt dagelijks 250 miljoen impressies van vijfduizend partners. Widespace heeft acht kantoren verspreid over Europa.

Foto: Joram Huyben (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond