Deel dit artikel
-

Improve Digital met programmatic in page video

Improve Digital brengt een nieuw videoproduct op de markt voor uitgevers: programmatic in page video met honderd procent ‘viewability’ In het verlengde daarvan investeert het in programmatic voor IPTV.

Voor uitgevers betekent dit dat ze videoreclameposities in hun redactionele inhoud kunnen opnemen. Zodra de video in beeld komt, kan hij afspelen. Dit werkt ook op mobiele apparaten goed. Voor media-eigenaren is dit een nieuwe bron van inkomsten.

In de video’s wordt zowel VAST als het geavanceerde VPAID ondersteund.

Eerder dit jaar heeft Improve Digital functies geïntroduceerd om programmatic video advertising ook in mobiele apps mogelijk te maken.

Het bedrijf zegt te blijven investeren in reclametechnologie voor video, omdat die markt explosief stijgt. CEO Joelle Frijters: “De uitgaven voor programmatic video nemen jaarlijks met 172 procent toe en de digitale-videomarkt zal tegen 2016 goed zijn voor 9,5 miljard dollar. Video is een belangrijke factor voor de toekomst van programmatic en digitale marketing.”

In samenwerking met moederbedrijf Swisscom wordt bijvoorbeeld ook geïnvesteerd in technologie die programmatic selling op IPTV mogelijk maakt.

Deel dit bericht

3 Reacties

Bart Boogaard

Hoe kun je 100% viewability garanderen? Hoe meet je dat?

Kees

Werkt dit niet (helaas) weer meer gebruik van Adblockers in de hand?

Jeroen

Beetje achterhaald het aanbieden van volledig uitkijk ratio, gemiddeld is pre-roll 70-85% op 100% uitgekeken, het enige wat hierbij wordt gedaan is met middel van yielding en optmizing additional bereik inkopen zodat totaal 100% wordt behaald, simpel rekensommetje. Waarbij natuurlijk pricing steeds meer naar CPV gaat i.p.v CPM. Hierdoor zijn grotere marges te halen en terug omgerekend naar CPM is dat vaak factor 4 hoger…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond