Deel dit artikel
-

Impuls m-commerce door nieuwe apps Amazon en eBay

Net op tijd voor de decembermaand brengen Amazon en eBay in Amerika nieuwe applicaties voor mobiele telefoons uit. Consumenten gebruiken de software thuis, onderweg en in bakstenen winkels om online te zoeken naar producten en prijsvergelijkingen.

Bij eBay betreft het een update van zijn net vernieuwde iPhone-app. Het bedrijf bracht namelijk vorige maand al software uit die gaat concurreren met fysieke winkels. Gebruikers kunnen via de camera barcodes van producten scannen en koopadviezen op eBay krijgen.

Een demonstratie van de nieuwe software:

Amazon gaf maandag een nieuwe mobiele applicatie uit om te concurreren met de fysieke retail. De iPhone-applicatie laat net als bij eBay ook de Amazon-gebruikers een barcode scannen om het fysieke aanbod te vergeijken met het aanbod op Amazon. Het gaat hierbij om het aanbod van Amazon zelf en de digitale schappen van derden die Amazons digitale faciliteiten gebruiken. Gebruikers van de mobiele software kunnen prijzen vergelijken van nieuwe en tweedehands artikelen en direct producten aanschaffen via mobiel internet.

De Amazon-applicatie kan producten mobiel zoeken op basis van een barcode, mobiel genomen foto, een gesproken zoekopdracht en ingetikte, uitgeschreven zoekopdracht.

eBay genereert dit jaar naar verwachting 1 procent van de bruto omzet via mobiele sites en applicaties.

eBay en Amazon behoren tot de eerste bedrijven die mobiele applicaties op functionele, klantgerichte manier inzetten voor online shoppen. In Nederland heeft Kieskeurig ook een mobiele applicatie, maar daarmee is het vooralsnog enkel mogelijk om productspecificaties te bekijken. Kopen en afrekenen bij gelieerde webwinkels is nog niet mogelijk. Bij Bol.com is dat wel het geval. De betalingen lopen via accept giro.

Foto: Marco Arment (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

ROel

Tekst staat er 2x in? Als een gigant als eBay uitgaat van een verwachting van (slechts) 1%… met een grote naam en applicatie erachter, hoe sterk zijn die verhalen dan elders dat m-commerce de toekomst wordt?

Erwin Boogert - Emerce

Kijk aan, het CMS heeft de hik. Dank voor het melden. Ik trek het even recht.

iklees

@ROel – 1 procent klinkt inderdaad minimaal maar op een omzet van 110mld valt dat toch wel mee? Just face the mobile revolution 🙂

ROel

1% is gewoon minimaal… dat eBay (en Amazon ook) zo gigantisch zijn dat je gelijk over miljoenen praat… Die omzetten halen alle webshops in NL bij elkaar nieteens. In een ander onderwerp ging het nog over 12% met mobiel, maarja… 12% van wat?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond