Deel dit artikel
-

IN10 sluit aan bij Handpicked agencies

Het Rotterdamse design- en innovatiebureau IN10 gaat samen met het Brabantse Handpicked agencies. Het wordt onderdeel van een groep met acht gespecialiseerde digitale bureaus, met een team van meer dan 230 specialisten.

Vanochtend maken de bedrijven de fusie op holdingniveau bekend. Over de financiële kant van de transactie worden geen mededelingen gedaan. Bij IN10 werkt ongeveer vijftig man.

Het samengaan met IN10 moet de Brabantse groep een impuls geven op het punt van strategie en design. Het management, bestaand uit Xander Zuidgeest, Arno Wolterman en Bjorn Stolte, treden toe tot Handpicked Holding. Ze blijven de dagelijkse leiding voeren over het Rotterdamse bureau. Stolte zal zich daarnaast richten op het vormen van een geïntegreerd aanbod richting opdrachtgevers vanuit de groep.

De locatie van IN10 aan het Hofplein in Rotterdam wordt per direct ook een uitvalsbasis voor de specialisten van de andere Handpicked agencies. Een aantal van deze bureaus zal zich hier op termijn ook vestigen. Handpicked-partner Rob Peters: “Hiermee doet Handpicked agencies ook fysiek haar intrede in de Randstad. Met onze andere bestaande locaties in Breda en Eindhoven brengt dit het aantal Handpicked locaties op drie.”

IN10 en Handpicked agencies zijn beiden opgericht in 1999. De andere bedrijven uit de Handpicked-groep zijn: Bluebird Day, Boldly XR, E-sites, Fingerspitz, TDE, Twentyseven en Weekend.

De fusie past in een trend van consolidatie op de bureaumarkt die al langer gaande is. Tientallen specialistische digitale bureaus zijn afgelopen jaren opgegaan in groepen als Dept, Intracto, Candid Group, Ace en Happy Horizon. Ze bundelen hun krachten omdat steeds grotere bedrijven steeds bredere, complexere opdrachten geven.

Update 17-06-2021 08:04: In een eerdere versie van dit verhaal stond dat IN10 was overgenomen door Handpicked agencies. Dat is niet juist. Er is sprake van een fusie op holdingniveau. IN10 blijft zelfstandig binnen de groep.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond