Deel dit artikel
-

‘Incasso via WhatsApp zeer effectief’

Incasso via WhatsApp blijkt zeer effectief. Incassokantoor Hendriks Incasso meldt dat in de helft van de gevallen WhatsApp zelfs doorslaggevend was in het wel of niet betalen van de openstaande facturen vóórdat de zaak in de gerechtelijk fase terechtkwam.

Het incassobureau van de broers Hendriks – Roy Hendriks is eigenaar en commercieel directeur – wist in het voorbije jaar met behulp van WhatsApp naar eigen zeggen bijna 7000 dossiers te sluiten. Het bureau heeft op die manier voor meer dan tien miljoen euro aan openstaande betalingen geïncasseerd.

WhatsApp maakte bovendien in de helft van de zaken het verschil, wijzen interne cijfers uit. Hendriks Incasso heeft zijn software namelijk zo ingericht dat het precies kan zien of een betaling voortkomt uit contact via WhatsApp. Nadat de incassospecialisten de debiteuren middels dit medium op hun betalingsverplichting hadden aangesproken, voldeden deze het verschuldigde bedrag alsnog in de minnelijke fase.

Ook kan het bureau met behulp van WhatsApp de verzending van zijn incassoberichten optimaal timen. Hendriks Incasso bekijkt voortdurend per branche welke dag en zelfs welk tijdstip van verzending de kans op betaling vergroot. Daarnaast toont WhatsApp op de minuut nauwkeurig wanneer de ontvanger van het bericht voor het laatst online is geweest en mogelijk zelfs of en wanneer het bericht is gelezen. Het incassokantoor maakt daarmee per zaak de afweging hoe het dit innovatieve communicatiemiddel op de efficiëntste wijze kan inzetten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond