Deel dit artikel
-

‘Incassobureaus’ innen rekeningen voor opgeheven Vakantiegarant

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor diverse incassobureaus die rekeningen namens Vakantiegarant incasseren. Deze incassobureaus zetten consumenten zwaar onder druk om de rekeningen van Vakantiegarant te betalen, terwijl er nooit een geldige overeenkomst tot stand is gekomen.

Sterker nog: De incassobureaus zijn niet op verzoek van Vakantiegarant actief. Vakantiegarant heeft haar werkzaamheden namelijk gestaakt.

VakantieGarant benaderde mensen per telefoon. In het gesprek werd vervolgens gevraagd of men interesse had in een goedkope vakantie. De beloofde mail met de bevestiging ontvingen slachtoffers doorgaans niet, waarna zij onder druk werden gezet om te betalen.

Omdat Vakantiegarant zich bij de werving niet aan de regels hield, heeft de ACM het bedrijf vorig jaar gedwongen te stoppen met het misleiden van consumenten. Zo niet, dan moest het bedrijf dwangsommen betalen.

Achter VakantieGarant ging IHO B.V. van H. Oğul uit Veendam schuil. Dat bedrijf loog ook al over het bezoekadres, dat alleen werd gebruikt voor het opvangen van post (pdf).

ACM noemt geen namen van malafide incassobureaus die nog steeds geld willen innen. Eerder deze maand deed de toezichthouder dat nog wel na klachten over een agressieve werkwijze van dubieuze partijen die voor uiteenlopende internetactiesites opereren.

Deel dit bericht

1 Reactie

Z.Eur

En wat is er nu zo moeilijk voor het ACM om dit soort malafide incassoburo’s en de personen er achter aan te pakken?
De hoge heren van het ACM zitten liever uitgezakt op hun veel te dure stoelen dan dat ze daadwerkelijk de handjes laten wapperen om dit soort uitwassen te voorkomen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond