Deel dit artikel
-

Ineens verlangt menigeen weer naar Hyves

Na alle kritiek op Facebook verlangen sommigen weer naar Hyves, het sociale netwerk dat in 2013 is gestopt. Studenten Joas Hoogendijk en Patrick van der Nat zijn al een jaar bezig met de rentree van Hyves.

Beiden delen hun kritische houding ten opzichte van Facebook. ‘Facebook is gericht op zoveel mogelijk advertenties verkopen’. zegt Joas tegen RTV Utrecht. ‘Daar doen ze dan ook alles voor. Wij willen social media die in dienst staan van de gebruiker en niet andersom.’

‘Help mee met het rebooten van een sociale legende,’ staat te lezen op de site Tijdvoorhyves, waar verder nog weinig is te zien. ‘Percentage depressies toegenomen, eenzaamheid toegenomen, sociale onrust toegenomen, polarisatie toegenomen. Je privé informatie ligt op straat en wordt voor commerciële en politieke doeleinden gebruikt.’

Voor de rentree van Hyves is de non profit organisatie Origen opgericht die het moet hebben van donaties.

Hyves kwam in 2004 online en had in 2010 10 miljoen gebruikers. In dat jaar werd het platform dan ook gekocht voor de Telegraaf Media Groep. Hyves verloor echter steeds meer terrein aan Facebook. In 2013 leefde de merknaam voort in Hyves Games.

Deel dit bericht

7 Reacties

Freddy

Kansloos… net of heel Nederland op eens zou over stappen naar een ander platform waarbij “je buitenlandse kennissen” gelijk uitsluit omdat de voertaal NL is.

Martin Beek

Er zijn zo veel initiatieven, maar de initiatiefnemers onderschatten de technische eisen van een sociaal netwerk. Zoiets “even opzetten” kan je wel vergeten. Het kost veel geld aan technische infrastructuur.

Een redelijk nieuw initiatief dat gewoon al enkele jaren bestaat is http://www.friendweb.nl – dus waarom nog 101 initiatieven van goed bedoelden hobbyisten…? Na een beetje googelen vind je er zo een stuk of tien die zich de nieuwe hyves of de nieuwe facebook noemen. Kijk naar wie en wat er achter zit, hoe lang ze al bestaan en wat de technische infrastructuur is van zulke sites.

Martijn van Oevelen - ASVZ

Hallo mijn naam is Martijn van Oevelen en ik ben cliënt van een ASVZ instelling, iedereen met een beperking die wonen in verschillende locaties van ASVZ in Zuid-Holland en Brabant kunnen in aanmerking komen voor deze veilig en vriendelijke sociaal media site zoals Facebook en Hyves dat terugkomt.

En is wel nieuw initiatief voor een gebruikers met een beperking en kunnen contact met vrienden en familie maar ook mensen die binnen dit stichting werken, maar ook buiten de stichting waar hun werken of binnen deze stichting dan. Is dan goed bedoeld voor iedereen met beperking dus.

Renate

Hyves moet terug komen?

Roel Jansen - Privé

Hyves moet terug komen. En facebook uitzetten

Z.Eur

Hoe gaan we dat allemaal dan wel niet financieren?
*mompelt iets over reclame gebaseerd op gebruikers profielen…..

Rick van Geel - Satelliet Meubelen

Onrealistisch en vooral gevoed door jeugdsentiment. De enige reden waarom Facebook gratis kan zijn, is omdat het opengesteld is voor adverteerders. Ik kan me niet voorstellen dat Hyves met een ander verdienmodel enige kans van slagen zou hebben. Al zou je ervoor moeten gaan betalen; dat kan nooit hetzelfde opleveren als de verkoop van advertentieruimte.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond