Deel dit artikel
-

Infographic: 1 op de 5 Nederlanders shopt online uit verveling

Zestig procent van de Nederlanders geeft aan een goed gevoel te krijgen van online bestellen. Dit komt naar voren uit onderzoek van TrustDeals. Bijna de helft van de Nederlanders geeft aan liever online te bestellen dan het artikel in een fysieke winkel te kopen.

Het internationale couponplatform deed onderzoek naar het bestellen en retourneren van pakketjes. Ruim één op de tien Nederlanders bestelt altijd alles online. Ruim één op de vijf Nederlanders bestelt wel eens uit verveling. 28 procent bestelt gerust spullen waarvan ze zeker weten dat ze niet alles gaan houden.

Ruim één op de tien Nederlanders geeft aan wel eens gebruikte of gedragen items te hebben teruggestuurd. Veruit de grootste groep hiervan is onder de 18 jaar. Ook gratis retourneren speelt een grote rol in ons bestelgedrag. 37 procent bestelt alleen bij webshops waar je gratis kunt retourneren. 41 procent geeft aan dat wanneer zij gratis kunnen retourneren, sneller geneigd zijn om meer items te bestellen. Bijvoorbeeld in meerdere kleuren of maten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond