Deel dit artikel
-

Infographic: helft van de thuiswerkers wil na corona meer thuiswerken dan ervoor

Wordt thuiswerken het nieuwe normaal, ook na corona? Onderzoek laat die trend wel zien, want 45 procent van de thuiswerkers wil na de coronacrisis meer thuiswerken dan ze voor de coronacrisis deden, zo blijkt uit onafhankelijk onderzoek van Ruigrok NetPanel in opdracht van social enterprise Webmastery.

Bijna drie op de vijf van alle werkenden in Nederland werkt op dit moment vanuit huis. Van deze groep werkt bijna eenderde geheel vanuit huis. Dat is een groot verschil met een jaar geleden.

Uit onderzoek onder 370 Nederlanders komt duidelijk een aantal voordelen van thuiswerken naar voren. Vooral het feit dat er minder tijd verloren gaat aan reistijd wordt benoemd als voordeel. Opvallend vaak zijn mensen ook positief over het zelf kunnen indelen van hun tijd en dat ze thuis geconcentreerder kunnen werken. Wel missen veel mensen het contact met collega’s.

Deel dit bericht

3 Reacties

bert

Hoe komt het dat je dit niet terugziet in reisbewegingen? Zelfs met horeca dicht, winkels halfdicht en avondklok zitten we al weer op aantal kilometers februari 2020.

Patrick Mulder

Een representatief onderzoek onder slechts 370 mensen ?

Ferdinandes

Prachtige infographic die het kabinet met vast met beide handen aangrijpt, maar realiteit is dat momenteel alleen de overheid en de financiële sector volledig thuiswerken. Eigenlijk dus alleen de sectoren die voor corona ook al twee dagen per week thuiswerkten. Dat is ook te zien aan de reisbewegingen. Die weer zo’n beetje op niveau van voor de crisis is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond