Deel dit artikel
-

Infographic: hybride werken is ook na corona cruciale arbeidsvoorwaarde

Een op de drie Nederlandse werknemers geeft aan te veranderen van baan als hun werkgever hen verplicht om volledig terug naar kantoor te gaan. 85 procent van de werknemers wil bovendien dat de baas niet bepaalt op welke dagen zij naar kantoor moeten komen, dat willen zij zelf bepalen. Dat blijkt uit de nieuwste Monitor Hybride Werken van KPN.

Hybride werken lijkt daarmee een blijvertje. 93 procent van de werknemers zegt, na twee jaar grotendeels thuiswerken, een goede balans te hebben gevonden tussen werken vanuit huis en werken op kantoor. Nog slechts een op de vier werknemers denkt dat hybride werken over een tijdje helemaal verdwenen is en alles weer wordt zoals voor corona.

Hybride werken is voor velen een gewoonte geworden. Nu het thuiswerkadvies is aangepast, gaat twee derde weer twee of drie dagen per week naar kantoor. Dinsdag en donderdag zijn daarbij de populairste dagen, 46% van de werknemers zegt op deze dagen af te reizen naar de bedrijfslocatie. Slechts een op de zes bepaalt elke week opnieuw wat de kantoordagen worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond