Deel dit artikel
-

Infographic: de komeet Ripple

Het was een rollercoasterweek voor virtuele munten, die allemaal flink moesten inleveren. Ook de Ripple. De digitale munt is eigenlijk bedoeld voor banken, die de Ripple (XRP) kunnen gebruiken om razendsnel internationale transacties uit te voeren. De laatste maanden trok de Ripple opvallend veel beleggers aan. Als platform dateert de Ripple echter al van 2004, toen Ryan Fugger in Vancouver werkte aan een virtuele marktplaats.

Deel dit bericht

8 Reacties

Rene - Thuis

Ik ben geen voorstander van ripple.
Ripple is een instrument voor de huidige betaalsysteem en zal gen revolutie los maken aan gezien de waarde bepalingen door centrale banken blijven gebruren.
Bitcoin is een systeem voor het volk zonder tussen komst van derde die jou onder controle willen houden. Het huidige systeem is een machts middel…

Marcel

Beetje dure volksmunt vind je niet? De BC gaat aan zijn eigen succes ten onder. Hij veel te traag. Slechts 7 transacties per seconde. De nieuwe munten halen 1 miljoen per seconde. De BC zal nooit een volwaardig betaal systeem worden. En wil je wat verdienen maak je met de Ripple veel meer kans met een relatief lage investering

J. Garcia

Ga nou eens bij jezelf te rade en denk na over, hoeveel mensen van de wereldbevolking oprecht “bitcoin ideoloog” zijn…. Als je in de realiteit leeft, dan besef je dat we het allemaal te druk hebben met werk, gezin, overleven, etc. Dus de groep ideologen is bijzonder klein.
De (wereld)bevolking wil simpele dingen, de wereldbevolking wil snel en goedkoop. Ripple net biedt deze mogelijkheid, en de kans is aanwezig dat XRP in de toekomst het voorkeur transportmiddel voor waarde c. q. snelle transacties zal zijn. Los van het feit dat je met een bubbel goed geld kan verdienen. Is het voor de geduldige mensen onder ons (5 jarenplan) eerder raadzaam om in XRP te investeren ipv in bitcoins oid. XRP lost een echt probleem op, bitcoin eigenlijk niet.

Marcel

Dat zie je helemaal goed

Anoniem

Snap dat jullie je niet helemaal verdiept hebben in cryptocurrencies. Ripple is nou eenmaal bekend en veel mensen op de Emerce redactie zullen het op het hoogste punt gekocht hebben vandaar dit artikel. Helaas is het een centralized banking coin met een te grote supply waardoor de waarde max. naar 5$ zal gaan. De meeste banken zullen waarschijnlijk gebruik gaan maken van de techniek maar niet de coin zelf. Overhyped bij het normale publiek, gehaat bij crypto investeerders.

Mr Bitcoin

De banken willen ons doen geloven dat ze het beste met ons geld voor hebben. Dat blijkt dus niet helemaal het geval te zijn. De bonusstructuur in die branche is daar o.a. een overduidelijk bewijs van. Het gaat in die branche uitsluitend om eigen gewin, kost wat kost.
Het is een leuk verhaal, maar waar het bij Ripple helemaal mis gaat en bij bijvoorbeeld Bitcoin niet, is dat dit niet centraal geregeld is. Iemand met Bitcoin is baas over eigen geld, met Ripple is het nog steeds een centraal geregelde instantie, die alles met jouw geld/crypto kunnen doen wat ze willen. Net als de huidige banken en centrale banken. Inflatie gegarandeerd!
Google maar eens naar Ripple en je zult snel andere verhalen vinden. Helaas is er een meerderheid die alles geloofd wat hem voorgeschoteld wordt en nooit eigen onderzoek zal plegen. Gelukig is niet iedereen zo naïef om de media en de banksters (Bank+Gangsters) op hun blauwe ogen te geloven.
Bitcoin heeft zijn problemen, maar Ripple is juist niet wat een cryptocurency groot heeft gemaakt.
Bitcoin idealoog of niet, geloof niet alles wat je leest, doe je eigen onderzoek. Ripple is in iedergeval niet de toekomst, maar eerder een hulpmiddel om de banksters te helpen nog meer geld te verdienen.

Tom

Bitcoin gaat een revolutie veroorzaken, schei toch uit. Hoe zit het dan als je een huis wil kopen als je niet in banken gelooft? Banken zullen nog heel lang deel uitmaken van de wereld, ik ken maar weinig mensen die vermogend genoeg zijn om zonder lening door het leven te kunnen.

Begrijp me niet verkeerd, ik heb niks tegen bitcoin, het was een geweldige inovatie die veel teweeg heeft gebracht, maar het zal op langere termijn toch echt zijn meerdere moeten erkennen in zijn opvolgers (zoals Ripple en Ethereum).

Wat betreft de decentralisatie van Bitcoin, de meeste miners zitten in China, ook niet echt gedecentraliseerd dus. Ripple’s hoogste prioriteit in 2018 is verder decentraliseren, verder zit de 60% die ze nog in handen hebben in escrow en kunnen ze die dus niet zomaar ineens verkopen.

peter

Bitcoin heeft de revolutie al veroorzaakt. Er is op dit moment echt heel veel aan het gebeuren mbt de manier waarop software in de toekomst gaat werken. De echte disruptie ervan is nu pas mondjesmaat te zien, maar gaat echt op een schaal van jewelste uitwerken over enkele jaren. Er is echter een grote kans dat bitcoin daarin wellicht niet de belangrijkste zal zijn. Biitcoin is op dit moment duidelijk niet geschikt als betaalmiddel, idd door zijn beperkte transactie capaciteit. Daarnaast is de ripple echt geen opvolger of vervanger van de bitcoin. Sterker nog: de ripple is niet eens nodig om de ripple technologie draaiende te houden! Het staat compleet los van de technologie die banken beweren te kunnen gebruiken. Zoals hierboven al eens is geopperd: do your own research! De principes van blockchain echter zijn revolutionair en zullen op veel vlakken de traditionele “man in the middle” uit het economisch proces halen. Net zoals uber, airbnb dat momenteel bv doen.

@tom: Ik denk ook niet dan banken gaan verdwijnen op de korte termijn, je hebt ze idd nog steeds nodig als je bv een huis wilt kopen. De bank is in dit geval de kapitaal verstrekker. Een notaris daarentegen zou wel eens passe kunnen zijn. immers de geld overdracht van je hypotheek kan veel sneller, veiliger en goedkoper via een blockchain worden gedaan dan een dure notaris.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond