Deel dit artikel
-

Infographic: een leven met alleen contant geld

Nog altijd 138 miljoen Europeanen hebben volgens onderzoek van MasterCard geen toegang tot een bankrekening of digitale betaalmethodes. Zij betalen uitsluitend met contant geld. 88 procent van deze kwetsbare groep betaalt zelfs alle voorzieningen met contant geld. Grootste nadeel is dat er geen elektronisch bewijs is van de aankopen, en betalingen niet vooruit kunnen worden gepland. 

mastercard-financial-inclusion-infographic-page-001

Deel dit bericht

4 Reacties

JohnO

Mooie branded content!

Dick van der Velde

Is dit een propagandastukje van de EU en de banken? Ik wil cash geld houden en zelf kunnen kiezen hoe ik betaal!

Tony

De risico’s die ze noemen zijn ook van toepassing op digitaal geld: Je kunt ook digitaal bestolen worden (verlies pinpas, phishing) en ook digitale betalingen kunnen betwist worden. Het probleem dat je betalingen niet kunt plannen is er ook niet echt. Je kunt prima een bankboekje of wat dan ook gebruiken en bijvoorbeeld in je papieren agenda zetten wanneer je iets over moet maken. Het enige is dat je het dan zelf natuurlijk wel moet doen.
Hoezo zijn deze mensen “financieel uitgesloten” ? Volgens mij kunnen ze nog prima betalingen doen. Ze zijn ongetijfeld wel uitgesloten van het gebruik van een MasterCard en dat is natuurlijk waar het MasterCard om gaat.

Roel

Probleem van de mensen die alles contant doen… of probleem van Mastercard/banken/overheden?

Vind m’n pinpas erg handig en online bankieren ook, maar volledig cash… daar zie ik ook wel wat in.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond