Deel dit artikel
-

Infographic: Nederlanders kiezen nog steeds simpel te kraken wachtwoord

Wachtwoorden als ‘123456’, ‘welkom’ en ‘wachtwoord’ zijn onverminderd populair onder Nederlandse internetgebruikers. Datt blijkt uit onderzoek van VPNdiensten.nl, dat wachtwoorddata gekoppeld aan bijna 10 miljoen emailadressen met een .nl-extensie analyseerde.

De namen van de vijf grootste Nederlandse steden komen relatief veel voor in de lijst van wachtwoorden die betrokken zijn in datalekken. Amsterdam en Rotterdam vinden we terug in de top 25.

Ook voetbalclubs en voetbalgerelateerde termen zijn bovengemiddeld populair. Het wachtwoord ‘feyenoord’ staat zelfs in de top 25 van meest gebruikte wachtwoorden in de onderzochte datalekken.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Niks mis met die flutpaswoorden. Waar komen ze naar boven? Precies, bij datalekken. En dus bij bedrijven die de beveiliging niet op orde hebben. Ik heb vooraf vaak door dat ik ergens voor piet snot een account aan moet maken, en dan kieper ik 100% onzin in de database, inclusief flutwachtwoord. Ben benieuwd hoe vaak je deze slechte wachtwoorden tegenkomt i.c.m realistische persoons en betaalddata. Valt denk ik erg mee.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond