Deel dit artikel
-

Infographic: Ruim 3,5 miljoen Nederlanders overwegen te investeren in Bitcoin

Zo’n 700.000 Nederlanders hebben bitcoins. Hiervan is liefst 62 procent het afgelopen jaar pas ingestapt en de helft geeft aan minimaal 1000 euro (gelijk aan 0,020 Bitcoin) te hebben geïnvesteerd.

Nagenoeg alle Nederlanders zijn bekend met de Bitcoin en 25 procent geeft aan het investeren in Bitcoin te overwegen. Er wordt zelfs door 14 procent aangegeven het komende jaar zeker, dan wel zeer waarschijnlijk de eerste belegging in bitcoins te gaan doen.

Bitdoindienstverlener Bitvavo ziet sinds januari dit jaar een flinke toename in het aantal mensen dat investeert in Bitcoin.

Het onderzoek werd in maart 2021 uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau Markteffect onder een representatieve steekproef van 1020 respondenten in de leeftijd van 18 jaar en ouder.

Deel dit bericht

5 Reacties

bert

Het is géén investeren. Het is ponzi!
70% wordt opgestookt aan stroom, en dat komt er niet meer uit. Alle berichten over instappen zijn er puur om te zorgen dat er genoeg cash ingaat zodat de schrijvers kunnen uitstappen.

Tom

Bert baalt dat hij nog niet heeft gekocht. Goud, de euro en de dollar gebruiken velen malen meer energie. Maar dat weet Bert niet. Bert heeft geen idee waar hij het over heeft.

Jupdabenik

Interessant onderzoek! Ik vind de steekproef wel erg klein… Met een populatie van 13 miljoen volwassenen, een foutmarge van 2% en een betrouwbaarheidsniveau van 95% is voor significantie een steekproef van minimaal 2401 respondenten nodig…

En dan heb ik ook nog wel vragen over de distributie van de n.

Ben benieuwd of de resultaten anders zijn als we het betrouwbaar gaan meten.

jan

Bert is volgens mij verstandelijk gehandicapt. Bitcoin is de toekomst

Alex

Tom en jan zijn als de dood dat Bert gelijk heeft. Dan blijkt hun ‘toekomst’ een luchtkasteel te zijn. Vandaar altijd de agressie als iemand twijfels heeft. Stel je voor dat ze gelijk hebben.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond