Deel dit artikel
-

Infographic: toename ransomware bij mkb

Je leest er weinig meer over, maar het is nog niet verdwenen: ransomware, een type schadelijke software, maakt bedrijfsdata ontoegankelijk tot het geëiste losgeldbedrag is betaald. Het Global State of the Channel Ransomware Report 2019 van Datto geeft inzicht in een aantal trends.

Ransomware-aanvallen komen overal voor, maar het aantal aanvallen op het mkb in het bijzonder neemt toe. In de afgelopen twee jaar meldde 85 procent van de Managed Service Providers (MSP’s) aanvallen op het mkb, vergeleken met 79 procent in 2018. Alleen al in de eerste helft van 2019 meldde 56 procent aanvallen tegen mkb-klanten.

89 procent van de MSP’s steltt dat het mkb bezorgd zou moeten zijn over de dreiging van ransomware. Slechts 28 procent van de MSP’s geeft aan dat hun mkb-klanten zich daadwerkelijk zorgen maken.

De kosten van ransomware zijn significant. 64 procent van de MSP’s meldt verlies van bedrijfsproductiviteit van hun mkb-klanten en 45 procent geeft aan dat hun klanten bedrijfskritische downtime hebben ervaren. De gemiddelde schade van deze downtime is 141.000 dollar, een toename van meer dan 200 procent vergeleken met de gemiddelde kosten van vorig jaar (46.800 dollar).

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond