Deel dit artikel
-

Infographic: Vier op tien Nederlanders stappen nooit in zelfrijdende auto

Maar liefst 44 procent van de Nederlanders wil nooit in een zelfrijdende auto stappen. Dit blijkt uit onderzoek van MisterGreen onder 1091 Nederlanders met een rijbewijs, uitgevoerd door Panelwizard. Veiligheid lijkt hiervoor de belangrijkste verklaring. Zo denken ruim vier op de tien respondenten dat full self-driving (FSD) auto’s vaker verantwoordelijk zijn voor ongelukken dan menselijke bestuurders.

Vooral vrouwen zijn terughoudend ten opzichte van zelfrijdende auto’s. Zo wil 53 procent van hen nooit in zo’n voertuig stappen en is de helft ervan overtuigd dat ze meer ongelukken veroorzaken dan wanneer er een persoon achter het stuur zit. Onder mannelijke respondenten bedragen deze percentages 35 en 34 procent.

Behalve veiligheid lijkt angst voor het onbekende een belangrijke reden waarom veel Nederlanders liever niet in een zelfrijdende auto stappen. Zo blijkt uit het onderzoek dat maar liefst driekwart van de respondenten het eng vindt wanneer de auto de volledige besturing overneemt. Dit komt mogelijk doordat 77 procent niet precies weet wat zelfrijdende auto’s tegenwoordig allemaal kunnen. Ook nu zijn het vooral vrouwen die bang zijn om het stuur uit handen te geven (84 procent) en onvoldoende op de hoogte zijn van de FSD-technologie (86 procent).

Foto Shutterstock

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond