Deel dit artikel
-

Informals stappen in bij Billy Grace

Kort voor de zomervakantie zijn een viertal nieuwe particuliere investeerders ingestapt bij e-commercestart-up Billy Grace uit Amsterdam.

Het gaat om Dennis Goedegebuure (voormalig eBay, Airbnb, Paypal), Engin Celikbas (voormalig KesselsKramer), Higionio Raventos (MT Google SP/PT) en David Wyler (ex-Tinder). Het is niet bekend hoeveel zij tegen welke waardering aandroegen.

Billy Grace richt zich op een subonderdeel van de marketingpraktijk van e-commerce op Shopify. Billy Grace is een SaaS-dienst die zich richt op crosschannel budget- en biedingoptimalisaties. Het gaat daarbij om reclame-inkoop op digitale platformen als Facebook en Google. Daarnaast geeft het inzichten en voorspellingen over aanpalende zaken als bijvoorbeeld voorraden en productprijzen.

Een zelfontwikkeld automation-proces verzorgt over alle relevante kanalen budgetbeheer en biedingen. Het onderliggende analysesysteem kent de doelen van de ondernemer en past zijn biedgedrag daar op aan. Waar een mens hoger zou bieden, of eerder zou afhaken, kan de computer op grond van historische data en actuele marktcijfers anders beslissen.

Hun nieuwe bedrijf komt voort uit CroudX, naar eigen zeggen Nederlands eerste marketingbureau dat zich richt op Shopify.

De eerste investeerders die in december 2021 instapten zijn Raymond Spanjar en Floris Rost van Tonningen. Zij stonden ooit aan de basis van Hyves, een lokale voorloper van Facebook. Daarna stapten ook Robert-Jan Patrick de Laive. David Vermeulen en Marc Wesseling in. Een volgende, grotere financieringsronde wordt op dit moment voorbereid.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond