Deel dit artikel
-

Infrastructure-as-a-Service in Europa voor het eerst groter dan traditionele hosting

Traditionele hostingdiensten worden steeds vaker vervangen door Infrastructuur-as-a-Service (IaaS). Dat blijkt uit onderzoek van Interxion onder 400 zakelijke en IT-beslissers in de cloud- en hostingmarkt.

De onderzoeksresultaten laten zien dat de vraag naar cloud-diensten, (zoals IaaS en SaaS) die naar traditionele hostingdiensten, waaronder managed-, dedicated- en web hosting, dit jaar voor het eerst overstijgt. Waar vorig jaar 36 procent van de respondenten een sterk toenemende vraag naar IaaS constateerde, is dat dit jaar 43 procent.

Uit het onderzoek blijkt ook een toenemende concurrentie tussen wereldwijde cloud-platforms en de regionale en lokale Europese dienstverleners. Waar vorig jaar slechts 13 procent van de respondenten internationaal opererende cloud-dienstverleners als hun belangrijkste concurrent beschouwde, is dat dit jaar bijna verdriedubbeld tot 37 procent.

Het deel van de omzet dat voortkomt uit clouddiensten blijft naar verwachting groeien. 12 procent van de respondenten geeft aan dat vorig jaar 60 procent of meer van hun omzet voortkwam uit IaaS, terwijl twee keer zo veel respondenten dit percentage noemen als het gaat om hun verwachting voor 2016.

Meer dan driekwart van de respondenten bezit en beheert eigen IT-infrastructuur  en hardware als servers, routers en switches – in een eigen of extern datacenter.

Meer dan eenderde van de dienstverleners heeft een eigen datacenter dat ze als primaire omgeving gebruiken. 38 procent maakt gebruik van een datacenter van een onafhankelijke datacenterleverancier. De resterende 27 procent maakt gebruik van een cloud-infrastructuur als hun primaire platform.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond