Deel dit artikel
-

ING Direct werft 900 duizend nieuwe klanten

ING Direct, de online bank waarmee ING in diverse landen actief is, zag in de eerste drie maanden van dit jaar het aantal klanten met 900 duizend toenemen tot 9,4 miljoen in totaal. De operationele winst steeg van 7 naar 77 miljoen euro.

De cijfers over de prestaties van ING Direct werden gisteren bekendgemaakt bij de publicatie van de kwartaalcijfers door ING Group. In de eerste drie maanden van het jaar zag ING Group de nettowinst stijgen met 32 procent tot 1,19 miljard euro. De winst per aandeel steeg van 0,46 naar 0,57 euro. Het resultaat was beter dan vooraf door analisten gedacht. Volgens het Financieele Dagblad gingen analisten uit van een winst van 1,02 miljard euro en een winst per aandeel van 0,49 euro.

Michel Tilmant, voorzitter van de raad van bestuur, zegt in een verklaring: “De operationele nettowinst van het bankbedrijf bereikte een recordhoogte in het eerste kwartaal dankzij een sterke toename van de baten bij vrijwel alle bedrijfsonderdelen, met name bij ING Direct en de financial-marketsactiviteiten. (…).”

ING startte in 1997 in Canada met zijn internetbank ING Direct. Inmiddels is het met dit op de Postbank geënte concept ook actief in Spanje, Australië, Italië, de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Recent startte ING Direct ook in Oostenrijk, het werd daar actief als gevolg van de overname van de Duitse bank Entrium vorig jaar. De meeste klanten heeft ING Direct nu in Duitsland, in totaal 3,9 miljoen klanten, maar dit is met name het gevolg van de overname van de beide banken DiBa en Entrium in Duitsland, waarmee 2,8 miljoen nieuwe klanten werden toegevoegd.

Het aantal klanten voor ING Direct groeide in de eerste drie maanden van dit jaar met 10,4 procent tot 9,4 miljoen. De meeste klanten in absolute aantallen kwamen erbij in de Verenigde Staten, maar naar verhouding vertrouwen zij de bank weinig kapitaal toe. Ter vergelijking: De 471 duizend Britse klanten hadden eind maart 17,9 miljard euro bij ING Direct op de bank staan, precies twee miljard euro meer dan de 1,6 miljoen Amerikaanse klanten.

De operationele winst van ING Direct (voor belastingen) steeg van 7 miljoen euro naar 77 miljoen euro. In het vierde kwartaal behaalde de bank een operationele winst van 58 miljoen euro. “Deze toename werd vooral veroorzaakt door de voortgaande sterke groei van de toevertrouwde middelen en het aantal klanten gecombineerd met een steile rentecurve,” meldt ING. “Canada, de VS, Spanje, Australië en Duitsland droegen alle bij aan de winst, en Frankrijk was voor de eerste keer kostendekkend.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond