Deel dit artikel
-

ING Group koopt meerderheid Payvision

ING Group betaalt 270 miljoen euro om driekwart van de aandelen van de Nederlandse betalingsverwerker Payvision te kopen. De leiding houdt de overige 25 procent.

Zelf spreken de bedrijven over een ‘strategische samenwerking’.

Payvision is een bedrijf dat het in technische zin mogelijk maakt om creditcard- en debectcardbetalingn te verwerken. De afnemers zijn banken, payment service providers en andere aanverwante financiële instellingen. Om ook partijen als webshops en appontwikkelaars te helpen, werd het label Acapture ontwikkeld.

Ralph Hamers (foto), CEO van ING licht de investering toe met: “De betaalindustrie is een van de meest dynamische gebieden in de financiële sector. Om voorloper te blijven, moet ING constant innoveren. Dat doen we door zelf bedrijven te starten en strategische minderheids- of meerderheidsbelangen te verwerven. Payvision is een prachtig bedrijf met bewezen technologie in een gebied waar ING in wil groeien.’

De nieuwe dochter is vijftien jaar oud en heeft kantoren in onder meer Hongkong, Londen, Madrid, New York, Singapore, Tokio en Toronto.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

2 Reacties

M

In een ander bericht online wordt gerept over 360 miljoen euro.
ING had 355 miljoen kunnen besparen door een kleine PSP 100% over te nemen en daarin te investeren/doorontwikkelen. Qua technologie is het allemaal van hetzelfde laken een pak, je hoeft dan alleen extra gekwalificeerd personeel in te huren en je kunt de boom optuigen zoals je zelf wilt. Gemiste kans als je het mij vraagt. Nu wordt er weer duur betaald voor een hoop lucht. Kwestie van tijd voordat de zeepbel weer uiteen spat.

Erwin Boogert

> In een ander bericht online wordt gerept over 360 miljoen euro.

Dat is ook goed. Dat is de waardering van het bedrijf. Wat ING Group betaalt is 75 procent daarvan, oftewel e270 mio.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond