Deel dit artikel
-

ING helpt bij financiering Googles satellietnetwerk

Het Nederlandse ING is een van de banken die Google en diens partners 1,2 miljard dollar verstrekt om een netwerk van communicatiesatellieten te bouwen. De eerste satelliet moet in 2013 worden gelanceerd.

Vanochtend maakte het bedrijf O3B op kanaaleiland Jersey bekend dat de financiering rond heeft om zijn ruimteplannen uit te voeren. Het consortium krijgt beschikking over 1,2 miljard dollar om boven derdewereldlanden een netwerk van satellieten aan te leggen.

ING zit samen met HSBC, CA-CIB en Dexia in een lening van 510 miljoen dollar.

Geld is nu even geen probleem meer voor het project dat in september 2008 al begon. Toen kondigde Google samen met kabelbedrijf Liberty Global en investeringsbank HSBC aan dat ze mobiel internet goedkoop wilden kunnen helpen aanbieden aan 3 miljard bewoners (‘Other 3 Billion’, O3B) van onderontwikkelde landen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika.

O3B biedt de digitale aorta, de link naar internet, en lokale mobiele aanbieders moeten de haarvaten opzetten.

Uiteindelijk moeten er 20 satellieten in een baan om de aarde komen, op een hoogte van 8.000 kilometer boven de evenaar. Thales Alenia Space uit Frankrijk is verantwoordelijk voor de bouw van de ruimtereizigers.

Het bedrijf hoopt in 2013 zijn commerciële dienstverlening te kunnen starten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond