Deel dit artikel
-

ING keert terug naar Engeland als mobiele bank

ING wordt weer actief op de Engelse markt maar doet dat niet onder eigen naam. Het wordt een soort mobiele dienstverlener met wiens app consumenten al hun financiële zaken kunnen beheren.

Onder de naam Yolt ontwikkelt ING de nieuwe app die qua functioneren in grote lijnen lijkt op hoe KNAB werkt. Yolt geeft in een oogopslag inzage in de status van alle rekeningen die iemand bij verschillende banken heeft, zijn creditcardpositie maar ook het uitgavepatroon.

“Yolt is een van de eerste voorbeelden van een Engelse bank die een platform biedt waarop klanten geldzaken van concurrerende banken kunnen beheren”, klinkt de uitleg.

De mobiele app, ontwikkeld in Amsterdam, is vooralsnog in publieke beta. Belangstellenden kunnen zich ervoor inschrijven en worden vanaf begin 2017 gefaseerd toegelaten tot het actieve klantenbestand. Het heeft er alle schijn van dat ING de app eerst in Engeland uitbrengt en daarna in andere landen.

ING maakt gebruik van nieuwe technische verplichtingen die door Europa zijn opgelegd. In jargon wordt hiernaar verwezen met de afkorting PSD2. Die verplicht banken ertoe rekeninggegevens beschikbaar desgevraagd te stellen aan derde partijen. Behalve voor ING biedt dat ook kansen voor partijen als Apple en Google.

De bank verkocht ING Direct UK in 2012 aan Barclays om de schuld aan de Nederlandse overheid terug te betalen.

Foto: ING Group (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Johan Fransen

ING is overeind gehouden door de nederlandse belasingbetaler.
Als dank zetten ze ca. 2500 nederlandse employees op straat.
Vervolgens vertrekt ING onder de naam Yolt naar engeland.
Tijd om als rekeninghouder van ING deze positie te heroverwegen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond