Deel dit artikel
-

ING koopt online kredietverstrekker Lendico

ING Group koopt via zijn Duitse dochter ING-Diba de online kredietverstrekker Lendico en krijgt hiermee een gevestigd label in handen voor kleine en middelgrote ondernemers die snel een lening willen.

Eind vorige week zou de transactie aan de Duitse toezichthouder zijn voorgelegd, aldus de Finanz-Szene.de. Het Handelsblatt kreeg ook de informatie bevestigd door een woordvoerder van de bank. Hoeveel geld met de overname is gemoeid houden de partijen voor zich.

Lendico werd in 2013 opgericht door bedrijvenbouwer Rocket Internet. Daarbij investeerde ook Holtzbrinck Ventures in de start-up. Het bedrijf actief in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland en Brazilië. De activiteiten in Polen, Spanje en Zuid-Afrika zijn al weer gestaakt. De internationale infrastructuur staat er niettemin. Dat kan een van de elementen zijn waar ING op aanslaat. ABN AMRO koos er voor om met New10 zelf een zakelijke online kredietverstrekker op te tuigen. Waar Lendico maximaal 250.000 uitleent, gaat New10 tot een miljoen.

ING Group maakt online nog geen melding van de overname door ING Diba.

Met de overname breidt ING zijn Europese activiteiten met online MKB-kredieten uit naar het hart van de Europese economie. Spanje was het eerste land waar het bankbedrijf dit soort diensten ging aanbieden, eind vorig jaar kwamen Frankrijk en Italië erbij. Er wordt gebruik gemaakt van de technologie van het Amerikaanse bedrijf Kabbage, waarin ook ING Group een belang heeft.

De verkoop van Lendico aan het Engelse hedgefonds Arrowgras ging begin 2017 niet door. Rocket Internet verzilvert via ING alsnog weer een investering.

Foto: Damian Zech (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond