Deel dit artikel
-

ING lanceert Apple Pay in Nederland

Vrij onverwachts heeft ING aangekondigd dat het als eerste grote bank Apple Pay gaat ondersteunen.

ING klanten en de pers werden zojuist geïnformeerd via een webpagina met nadere informatie. Daar is nog weinig te lezen: ‘Nog even en dan kun je betalen met je Apple Device, zoals je iPhone, iPad of Apple Watch. Fijn toch, die heb je altijd bij je! Dus nooit meer zoeken naar je portemonnee.’

Een termijn wordt door ING niet genoemd. De persvoorlichtster wil aan Emerce alleen kwijt dat ‘wij daarover binnenkort meer bekend maken’.

Nederland leek achter te blijven bij andere Europese landen als het om Apple Pay gaat. De dominante positie van de contactloze bankkaart in Nederland zat de introductie van Apple Pay ook in de weg.

Eind maart werd bekend dat de betaaldienst in nog eens zeven Europese landen verkrijgbaar zou zijn. Oostenrijk, Estland, Griekenland, Portugal, Roemenië, Slowakije en Slovenië waren de volgende landen die Apple Pay gaan omarmen. In totaal hebben achttien Europese landen Apple Pay omarmd.

Dat ING partner is geworden van Apple komt niet helemaal als een verrassing. ING is de bankpartner van Apple Pay voor Roemenië.

Of andere Nederlandse grootbanken mee gaan doen is onzeker. De Rabobank liet onlangs aan een klant weten dat Apple een ‘significant tarief’ per transactie rekent, en veel extra eisen stelt in vergelijking met Google Pay of Fitbit Pay. ABN Amro heeft al wel Garmin Pay in het pakket.

 

Deel dit bericht

6 Reacties

C

Nu nog hopen dat ook Android/Google Pay en Samsung Pay snel volgen.

Jim

Als ING klant kun je tegenwoordig gratis contactloos betalen met je smartphone, dus Google pay is niet meer nodig.

Erwin Boogert

C, uit interesse: wat hoop/verwacht je te krijgen van die diensten wat er nu niet of onvoldoende is?

Jorn

Blijft toch bijzonder dat al onze instituten hun data – en in dit geval zelfs functie – vrijwillig aan hun grootste concurrenten geven. Of het nu Android (Google) of Apple of Amazon is, de corporates staan in de rij om hun functies in te leveren. Zij tijdelijk een compensatie voor gebrek aan interne slagkracht en wij (lees: consument) straks een 100% lock-in. Voordeel is wel dat je als overheid heel veel taken niet meer hoeft uit te voeren, want dat doen de Big 3 wel voor je.

Bas

Met een app van je bank op Android kun je al gewoon contactloos betalen… SNS betalen app bv. Kon alleen niet op iPhone omdat Apple z’n NFC niet wou delen. Apple pay is gewoon een omweg om hetzelfde te kunnen als android, alleen zo kunnen ze nog data verzamelen en geld aan je verdienen.

Ronald

Het argument dat Fitbit/Google/Garmin/enz. Pay niet meer nodig zou zijn, omdat je toch al contactloos kunt betalen met een app op je telefoon gaat eraan voorbij dat je met al die “Pay” diensten juist *zonder* je telefoon kunt betalen. Met je smartwatch bijvoorbeeld, of een andere wearable. Betalen met een smartwatch is echt heel erg snel en gemakkelijk, maar dat moet je waarschijnlijk eerst zelf ervaren om dat goed te kunnen vergelijken met betalen via je telefoon.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond