Deel dit artikel
-

ING Research: Europese regelgeving voor de halfgeleidersector is goed idee

In een vanochtend gepubliceerd rapport geven ING economen aan waarom zij positief staan tegenover Europese investeringen en regelgeving om de Europese halfgeleiderindustrie te stimuleren. Zo wordt gedacht aan de bouw van nieuwe halfgeleiderfabrieken voor het versterken van de bestaande Europese industrie, in een poging de afhankelijkheid van Azië en de Verenigde Staten terug te dringen.

Aangezien we in Europa productiekennis missen, is het noodzakelijk dat één van de top 3 op het gebied van de productie van halfgeleiders (TSMC, Samsung of Intel) een fabriek in Europa neerzet, geholpen door subsidies ter compensatie van de inefficiëntie van Europa als locatie, schrijven de economen.

Op dit moment wordt slechts 9 procent van alle chips in de wereld gemaakt in Europa. EC President Von der Leyen gaf afgelopen donderdag in een speech in Brussel aan dat het doel van het voorstel is dat in Europa 20 procent van de wereldwijde vraag naar chips geproduceerd wordt in 2030. Bovenop de 30 miljard euro aan publieke investeringen die al voorzien zijn komt de Commissie nu met regelgeving die daarnaast voor meer dan 12 miljard aan publieke- en private investeringen moet zorgen.

Lokale productie en ontwerp van chips is noodzakelijk zodat de Europese industrie voorop kan lopen op het gebied van kunstmatige intelligentie die toegepast gaat worden in auto’s en machines. Additionele investeringen in technologie en een mega fabriek die deze allernieuwste chips fabriceert verbetert daarnaast ook het ecosysteem van de Europese industrie, die al leidend is op het gebied van chips voor de automobiel industrie en andere industriële toepassingen, omdat de industrie meer schaalgrootte krijgt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond