Deel dit artikel
-

ING start Apple Pay in Nederland, aanmelden alleen via ING Mobiel Bankieren App

Apple Pay is 11 juni beschikbaar bij ING. Alle klanten van ING met een iPhone en Apple Watch kunnen de betaaldienst gebruiken om af te rekenen in winkels, ook in ruim dertig andere landen.

Klanten kunnen Apple Pay momenteel alleen activeren in de ING Mobiel Bankieren App en hun betaalpas toevoegen aan de Wallet. Het rechtstreeks aanmelden van een ING betaalkaart bij Apple Pay via de Wallet lukt nog niet. Ook met zakelijke kaarten melden gebruikers nog problemen.

Bij ING zijn alleen de betaalpassen geschikt om in te stellen met Apple Pay, naast de Maestro-pas (van Mastercard) is dat de V Pay kaart van Visa.

Betalen gaat via FaceID of TouchID, afhankelijk van het toestel. Om te betalen met bijvoorbeeld FaceID moeten gebruikers eerst dubbelklikken op de knop aan de zijkant van hun iPhone en naar het scherm kijken.

Alleen winkels waar je contactloos kunt betalen ondersteunen Apple Pay. Oudere terminals werken niet met Apple Pay. Anders dan BNP Paribas Fortis in België lanceert ING in Nederland niet met specifieke (launching) partners. In principe is het niet noodzakelijk dat winkels het Apple Pay logo voeren.

Apple Premium Reseller Amac maakte vanochtend als eerste bekend dat in alle 47 filialen en in de webshop Apple Pay kan worden gebruikt. Ook schoenenverkoper Omoda, Aldi, Thuisbezorgd, wehkamp en bioscoopconcern Pathé hebben ondersteuning voor Apple Pay toegezegd.

Is de kaart eenmaal aangemeld bij Wallet, dan kan hij makkelijk worden geconfigureerd voor iPads, waardoor ook via webwinkels kan worden betaald. Waar precies is nog niet duidelijk.

ING is de eerste grootbank in Nederland die Apple Pay ondersteunt. De verwachting is dat andere banken volgen, al heeft de Rabobank laten doorschemeren de hogere transactiekosten een groot bezwaar te vinden. ING lijkt klanten vooralsnog geen kosten in rekening te brengen.

Het Nederlandse bunq bood in Nederland via een omweg al toegang tot Apple Pay, maar bij deze virtuele bank worden de kosten gedekt via een verplicht premiumaccount (7,99 euro per maand).

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond