Deel dit artikel
-

ING voert campagne voor het instellen van een lage daglimiet in de ING App

ING Bank wil helpdeskfraude aanpakken via nieuwe campagne waarin particuliere klanten ervan bewust worden gemaakt dat ze hun daglimiet in de Mobiel Bankieren App zelf kunnen wijzigen naar een bedrag dat bij hen past. Na de campagne zal per 8 februari 2023 de standaard daglimiet in de ING Mobiel Bankieren App worden verlaagd van 5000 naar 2000 euro.

Deze limiet bepaalt het bedrag dat een klant per dag kan overschrijven in de app naar een andere rekening en voor iDEAL-betalingen die worden bevestigd met de app. De limiet geldt niet voor overboekingen tussen eigen (spaar)rekeningen, incasso’s of periodieke overboekingen.

Voor klanten blijft het mogelijk om zelf de daglimiet in de app aan te passen naar een bedrag dat bij hen past (tot maximaal 50.000 euro). Bij een verhoging van de limiet in de app gaat de nieuwe limiet 4 uur na de bevestiging in. Dat kan helaas niet sneller, ook niet via de klantenservice of een ING-kantoor. Deze wachttijd bij een limietverhoging is ingevoerd om telefonische oplichting en bankhelpdeskfraude te voorkomen.

ING-klanten hebben momenteel verschillende daglimieten voor verschillende diensten. Omdat de meeste ING-klanten gebruik maken van de app voor het doen van betalingen of overboekingen wordt op dit moment alleen de standaard daglimiet van de app verlaagd. Later dit jaar introduceert ING één digitale limiet voor de ING App, Mijn ING en de betaalinitiatiedienst (PSD2). Klanten krijgen hierover nog informatie. Naast deze digitale limiet zijn er ook limieten voor betalen met de Betaalpas en contant geld opnemen bij een geldautomaat die de klant online kan aanpassen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond