Deel dit artikel
-

Innovatie domineert IFA 2017

Innovatie staat dit jaar centraal op de Internationale Funkausstellung Berlin (IFA) in Berlin, de grootste beurs voor consumentenelektronica in Europa. De beurs opent morgen zijn deuren voor de vakhandel.

Het aanbod is nog nooit zo diverse geweest. Amazon en IBM zullen het gaan hebben over smart living, maar ook slimme huisrobots zullen dit jaar de aandacht trekken, net als augmented reality, groot formaat Ultra HD schermen, wearables en digitale gezondheid.

Vandaag is de beurs alleen nog open voor de pers en vrijdag voor de vakhandel. Het algemene publiek mag pas vanaf zaterdag de immense beurs bezoeken. Dat publiek krijgt op het podium in de Sommergarten zelfs nog een concert van het beroemde duo Yello voorgeschoteld.

Later vandaag houden Segway, Germin, Philips (plus TPVision), Sony en Toshiba persconferenties. LG onthult zijn langverwachte vlaggenschip V30 smartphone. Samsung pakte gisteren al uit, onder meer met nieuwe wearables.

IFA begon 93 jaar geleden met radiotoestellen en zelfs Albert Einstein heeft ooit nog eens de tentoonstelling geopend. De beurs trok vorig jaar 1823 exposanten en 240.000 bezoekers. Er worden ook zaken gedaan op de beurs, vorig jaar zelfs voor 4,5 miljard euro.

Nieuw dit jaar is een complete hal gewijd aan innovaties. In Hal 26 mogen onder de noemer IFA Next startups op velerlei terrein hun kunnen tonen. Elke dag worden er twintig nieuwe startups gepresenteerd, o.a. op het gebied van wearables, smart home en VR.

De startups krijgen stands in een ronde arena met in het midden een podium voor lezingen over innovaties. Nederlander Pieter Nota van Philips mag morgen de aftrap verzorgen.

Voor het eerst vindt er ook een Android ontwikkelaarscongres plaats, droidcon Berlin 2017, waarvoor duizend deelnemers worden verwacht.

De nadruk op innovatie is onderdeel van een herprofilering van IFA. De organisatoren willen merken scheiden van componentenleveranciers als Foxconn. Die krijgen een eigen evenement IFA Global Markets op enkele kilometers afstand van het beursterrein (Station Berlin te Gleisdreieck).

IFA wordt nog gehouden tot 6 september. Voor bezoekers is een mobiele app beschikbaar.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond