Deel dit artikel
-

Innovatieve kantoorverhuurder Spaces pakt uit in New York

Spaces, de Amsterdamse uitbater van inspirerende kantooromgevingen voor startups en scaleups, gaat flink uitpakken in New York City. Er komen zeker acht locaties in Silicon Alley, schrijft het New York Business Journal.

Silicon Alley is naam die bedacht is voor de startupwereld in New York. Die concentreert zich niet alleen in Manhattan. Spaces, onderdeel van Workplace (voorheen Regus), gaat in Manhattan zeker vier kantooromgevingen inrichten, waaronder in de Helmsley Building, maar er komen ook kantoren in Brooklyn, Melville en Staten Island.

Oprichter Martijn Roordink was een dezer dagen in New York om nieuwe locaties te zoeken. Behalve in New York is er nu ook een locatie in Washington D.C. en in mei werden twee kantoren in San Francisco in gebruik genomen.

Het bedrijf probeert de kantorenmarkt dichter bij de gebruiker te brengen via een flexibel model.  Spaces rekent in de VS 360 dollar aan huur per maand, en huurders zijn niet aan een locatie gebonden.

Klanten zijn onder meer Uber, sportretailer Decathlon en Tentacles Innovation, specialist in Internet of Things. In Amsterdam maakten Facebook, Twitter en HBO gebruik van de Spaces kantoren.

Iets langer dan een jaar geleden werd de volledig gerenoveerde Shell-toren aan het Hofplein in Rotterdam aan de portfolio toegevoegd. Dat jaar werd ook de eerste locatie in New York in gebruik genomen. Roordink beloofde toen een wat hij noemde ‘globale metropolitane dekking binnen drie jaar’.

Spaces opent begin 2018 zijn deuren in The Cloud in Amsterdam en heeft daarmee zijn vierde vestiging in de hoofdstad.

De uitbreiding in de VS is opmerkelijk. Dit is immers het thuisland van de grote concurrent WeWork, CEO Roordink gaf vorig jaar nog aan dat de echte kansen in Europa liggen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond