Deel dit artikel
-

Innovation Industries haalt 500 miljoen op voor investeringen in deeptech

Het Nederlandse venture-capitalfonds Innovation Industries heeft 500 miljoen euro opgehaald voor zijn derde fonds, dat zich richt op het financieren en begeleiden van deeptech-bedrijven in de Benelux en Duitsland.

Eerder dit jaar haalde Innovation Industries ook al 100 miljoen op voor een ander fonds, het Strategic Partners Fund, dat investeert in scale-ups uit de bestaande portefeuille. Dit zijn bedrijven die al een fase verder zijn dan startups en de stap maken naar het opschalen van hun dienst of product. In totaal staat de teller voor opgehaald kapitaal daarmee dit jaar op 600 miljoen.

Deeptechbedrijven ontwikkelen baanbrekende technologieën en brengen deze naar de markt. Dit soort ondernemingen heeft de potentie om innovatieve oplossingen te bieden voor mondiale uitdagingen zoals klimaatverandering, veiligheid, vergrijzing, voedseltekort en energievoorziening. Vanwege de complexiteit en het geavanceerde karakter van de producten, hebben deeptechbedrijven hogere kapitaalvereisten en kunnen de ontwikkelingstijden langer zijn dan bij meer conventionele ondernemingen.

Beleggers in het derde fonds zijn onder meer PME en PMT. Deze pensioenfondsen belegden ook al in de eerdere fondsen van Innovation Industries. In het nieuwste fonds doen ook de pensioenfondsen ABP, bpfBOUW, Pensioenfonds KPN en TNO Pensioenfonds mee. Daarnaast zijn in het fonds ook ABN AMRO, Athora Netherlands, Rabobank, Oost NL, Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij, InnovationQuarter, Europees Investeringsfonds (EIF), Invest-NL, KfW Capital, en Wachstumsfonds toegetreden als investeerders.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond