Deel dit artikel
-

InnovationHub van DNB en AFM beantwoordde 650 vragen

Sinds de start van de InnovationHub en Maatwerk voor Innovatie (Maatwerk) hebben De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) meer dan 650 vragen beantwoord.

De InnovationHub is er voor laagdrempelige en informele ondersteuning bij vragen over de toepassing van huidige toezichtregels en beleid op innovatieve concepten. Maatwerk moet vooral een oplossing bieden voor partijen die bij hun innovatieve concepten tegen onnodige belemmerende toezichtregels of beleid aanlopen, maar die wel voldoen aan het achterliggende doel hiervan.

Meer dan de helft van de vragen kwam van startups. Veel van de vragen gingen dan ook over de reikwijdte van het toezicht. Een grote verscheidenheid aan innovatieve concepten kwam in de vragen aan bod, al lag de nadruk op vragen over crypto’s en PSD2.

In hun evaluatierapport stellen DNB en de AFM al een aantal interne vervolgstappen voor, zoals het verbeteren van de informatievoorziening, het verbreden van Maatwerk, de lancering van een DNB Innovatie Forum (iForum) en de versterking van de interne dialoog over innovatie. Hun inzichten en ervaringen worden ook meegenomen door de minister van Financiën die innovatie en diversiteit in de financiële sector op verantwoorde wijze wil bevorderen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond