Deel dit artikel
-

INretail: alle winkels moeten webfront en afhaalloket

Online of telefonisch bestellen en afhalen bij de voordeur van het filiaal in de wijk. Dat is volgens belangenorganisatie INretail het enige werkbare scenario voor retailers om in business te blijven nu een lockdownverlenging dreigt.

En de winkeliers hebben haast, zo valt op te maken uit de woorden van algemeen directeur Jan Meerman. “Vanaf maandag staat net als in de rest van Europa ook Duitsland afhalen in de winkel toe. Neem dat voorbeeld over en creëer zo een Europese aanpak. Nu gaat de winkel in de wijk, failliet terwijl dat te voorkomen is”, aldus zijn oproep aan de politiek.

“Leveranciers willen voorjaarsgoederen leveren, maar alle winkels puilen nog uit met onverkochte winterspullen. En door alle gemiste omzet kunnen nieuwe voorraden niet betaald worden. Zo kan het nieuwe seizoen niet van start bij lockdownversoepelingen en stort het bedrijfsmodel in elkaar. De situatie infecteert de hele bedrijfskolom waarin honderdduizenden mensen werken.”

De oproep komt op een uitgekiend moment, omdat de regering op het punt van een corona-update staat. Die wordt morgenavond gegeven. De premier en zijn team moet de afweging maken wat zwaarder weegt: economie of volksgezondheid c.q. zwaardere belasting van ziekenhuizen. Het openen van afhaalloketten van winkelfilialen in de wijk zou tot meer bewegingen kunnen leiden terwijl de coronaregels er juist op zijn gericht die te minimaliseren.

INretail deed dezelfde oproep ook al toen afgelopen december de tweede lockdown werd ingezet. De hartekreet van de sector mocht toen niet baten.

Foto: Luca Biada (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond