Deel dit artikel
-

Inschrijving Blockchain Hackathon overtekend

Meer dan honderd teams hebben zich aangemeld om in april mee te doen aan de Odyssey blockchain & AI hackathon in Groningen.

Afgelopen nacht sloot de inschrijftermijn voor het event dat van 11 tot en met 15 april plaatsvindt. Vorig jaar was er ruimte voor vijftig teams. Vanwege de grote interesse verdubbelde de organisatie de capaciteit, die nu ook nu weer helemaal kan worden gebruikt.

De teams gaan over twee maanden de hoofden breken op een van twintig uitdagingen. Daarbij krijgen ze input van de eventpartners. Dat zijn bedrijven als APG, KLM, Vattenfall maar ook verscheidene overheidsinstanties. De winnaar in iedere categorie ontvangt tienduizend euro en de kans om hun idee daadwerkelijk te helpen ontwikkelen.

Een nieuw onderdeel van de Hackathon dit jaar, de derde, is de Ethical Deep Dive, op 8 maart in de Eerste Kamer. Daar bespreken de geselecteerde deelnemers van de hackathon het ethische kompas met elkaar. Dat zijn onderwerpen als nieuwe vormen van eigenaarschap, maar ook soevereiniteit, relatie tussen mens, overheid en bedrijfsleven en de waarborging van rechten zoals privacy.

Aftermovie van editie 2018:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond