Deel dit artikel
-

Insta-baas en CMO Facebook verhuizen naar Europa

Drie zwaargewichten van socialmediaconcern Meta verhuizen naar Londen. Het zou gaan om privé redenen, maar het komt CEO Mark Zuckerberg niet onhandig uit. De gemiddelde omzet per gebruiker in Europa ligt nog niet zo hoog als die in de VS.

Adam Mosseri, de baas van Instagram, CMO Alex Schultz en de half-Nederlandse toplobbyist Nick Clegg van Meta verruilen Californië voor Londen. Voor Schultz en Clegg betekent dat thuiskomen, voor Mosseri is het emigreren. Gedrieën besloten ze, al dan niet gecoördineerd, om meer tijd in Europa door te brengen.

Het viel de Financial Times op dat veel topmanagers van de socialmediagigant het hoofdkantoor in Silicon Valley verlaten. Dat komt voort uit het vrije vestigingsbeleid dat Meta erop nahoudt sinds de uitbraak van het coronavirus. Werknemers hoeven niet meer elke dag naar kantoor te reizen om daar achter een bureau te zitten.

Persbureau Bloomberg speculeert erop dat het financieel gezien ook geen slechte stap zou zijn voor topmanagers om naar Europa te verhuizen. Op het continent zou nog veel geld te verdienen zijn. Per gebruiker wordt er in Europa minder omzet gedraaid (69 dollar) dan in de VS (214 dollar).

Bij Apple zou er een tegenovergestelde beweging plaatsvinden. Van medewerkers zou worden verwacht dat ze per volgende maand minstens drie dagen per week op kantoor komen. De reden daarvoor is simpel en valide: het borgen van de bedrijfscultuur. Weinig bedrijven hebben goed om de vingers om hun unieke cultuur in stand te houden, verrijken en over te dragen wanneer medewerkers elkaar niet in levende lijven zien en spreken.

Foto: Rajiv Bhutan (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond