Deel dit artikel
-

Instabox trekt zich terug uit Duitsland

Exploitant van wandkluizen Instabox stopt er eind deze maand mee in Duitsland. Er zit te weinig groei in de vraag, klinkt de verklaring, maar de interesse voor de markt blijft.

‘We nemen een pauze’, zegt moederbedrijf Instabee op zijn LinkedIn-pagina over de Duitse stop.

Anderhalf jaar geleden startten de Zweden operaties op Europa’s grootste e-commercemarkt. Het product an sich is bekend en gewenst op de Duitse markt: wandkluizen. Deutsche Post/DHL heeft er elfduizend staan verspreid over de hele bondsrepubliek. Hoeveel Instabox er had, is niet bekend. Om als nieuweling tractie te krijgen, is een minimum aantal locaties nodig in combinatie met webwinkels die daar naartoe uitleveren.

De website van Instabox Duitsland weet nog niets van de sluiting. Daar lijkt het nog business as usual.

In september 2022 maakte Instabox bekend te fuseren met landgenoot Budbee. De nieuwe naam werd Instabee. Budbee profileert zich als specialist in groen, klantgericht thuisbezorgen, Instabox weet juist veel van pakketkluizen.

Instabox Nederland werd in november 2022 failliet verklaard. Diens boedel, waaronder de pakketkluizen, werd overgenomen door DHL. Budbee is hier als zelfstandig merk actief met bezorgdiensten en wandkluizen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond