Deel dit artikel
-

Instagram kopieert schaamteloos Snapchat

Het is onderhand wel duidelijk waar Facebooks Mark Zuckerberg zich werkelijk zorgen over maakt: de verdere opmars van Snapchat. Sinds gisteren laat ook Instagram foto’s en video binnen 24 uur verdwijnen. 

Instagram Stories, zelfs de naam is gejat, vormt wel een aparte laag binnen Instagram. Het maakt geen deel uit van de reguliere tijdlijn.

Bij Facebook-dochter Instagram maken ze er geen geheim van: alle egards gaan naar Snapchat. CEO Kevin Systrom tegen TechCrunch: ‘Dit gaat niet over wie wat heeft uitgevonden. Dit gaat over een formaat waar je je eigen draai aan geeft. Facebook ontwikkelde de tijdlijn, en LinkedIn deed dat ook.’

Instagram is nog niet van plan om met Stories geld te verdienen. Snapchat zet al wel advertenties in de tijdlijn van Stories.

Het is niet de eerste keer dat Zuckerberg naar de buurman kijkt. In 2012 lanceerde Zuckerberg in alle haast de Snapchat-kloon Poke. Die mislukte, en hetzelfde lot was opvolger Slingshot beschoren.

Snapchat introduceerde op zijn beurt deze week Geostickers, plaatjes die je alleen kunt gebruiken als je op een bepaalde locatie bent. Geostickers werken momenteel alleen in Los Angeles, New York City, San Francisco, Washington DC, Honolulu, Londen, Sydney, São Paulo, Parijs en Riyad.

dennizn / Shutterstock.com

untitled

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond