Deel dit artikel
-

Instagram vergroot druk op krimpend Facebook

Amerikaanse tieners haken af bij profielensite Facebook. Slechts vijf procent noemt het zijn favoriete sociale platform. Van de vijftienjarigen logt 28 procent maandelijks nog wel eens in.

Deze cijfers komen van de analistenafdeling van investeerder PiperJaffray (PDF). Dat doet iedere kwartaal een onderzoek naar het mediagedrag en de aankoopintenties van Amerikaanse tieners.

Facebook komt er slecht van af. In het najaar van 2016 checkte veertig procent van de vijftienjarigen maandelijks in bij de profielensite. Dat is dit najaar nog maar 28 procent. Als dit beeld leidend is voor de toekomst van de profielensite dan ligt de toekomst volledig in handen van Instagram en WhatsApp en blijft Facebook zelf hooguit een melkkoe richting oudere gebruikers.

Instagram is namelijk de favoriet onder Amerikaanse tieners van veertien tot en met achttien. Sinds dit najaar is de fotodienst zelf populairder dan Snapchat. Voor het eerst.

Dat heeft ook gevolgen voor de wijze waarop merken en andere adverteerders willen communiceren richting Generatie Z. Piper Jaffray laat zien dat e-mail ook onder jongeren erg goed scoort, vrijwel net zo goed als Snapchat, maar dat ze het liefst Insta-berichten kijken en helemaal geen tv-commercials:

Foto: Michieru (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond