Deel dit artikel
-

Hybride werkmodellen helpen Intel aan extra omzet

De omzet van chipfabrikant Intel van 18,3 miljard dollar was in het derde kwartaal 5 procent hoger dan een jaar geleden. De nettowinst was zelfs 64 procent hoger en eindigde op 1,71 miljard (non-GAAP). Toch zijn beleggers niet tevreden: chiptekorten doen ook Intel de das om.

Hybride werkmodellen zullen de vraag van bedrijven naar personal computers en datacenters waarschijnlijk op peil houden.

Toch merkt Intel de invloed van hardwaretekorten, die ontstaan zijn in de COVID periode. Met name de vraag naar pc chips van Intel nam hierdoor met 2 procent af. Dit onderdeel was goed voor 9,7 miljard dollar.

Om zijn rivalen in te halen met snellere chips, heeft het bedrijf de productie deels uitbesteed. Ook werd een samenwerking met rivaal Qualcomm aangekondigd.

Intel hoopt in de toekomst ook weer chips te kunnen leveren aan Apple, zo liet CEO Pat Gelsinger een dezer dagen weten in een interview (zie onder). Apple voorziet al zijn producten sinds kort van eigen ontwikkelde chiptechnologie, en Intel is een grote klant kwijtgeraakt.

Het bedrijf rekent op 18,3 miljard dollar omzet in het vierde kwartaal, iets boven de verwachting van analisten.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond