Deel dit artikel
-

Intel moet het hebben van datacenters

Chipfabrikant Intel verdient steeds meer aan datacenters. De Data Center Group zag zijn omzet in het afgelopen kwartaal met 9 procent toenemen naar 4,4 miljard dollar. De snelstgroeiende poot Internet of Things was bovendien goed voor 720 miljoen dollar, 26 procent meer dan een jaar terug.

De Data Center Group bracht een dezer dagen de Xeon Scalable chip (Purley) voor servers op de markt en die moet de komende tijd voor inkomsten gaan zorgen.

Net als de investeringen in de nieuwe Programmable Solutions Group, die zich bezighoudt met kunstmatige intelligentie. De groep bestaat uit aangekochte technologie van bedrijven als Altera, Nervana, Mobileye en Movidius, maar moest omzet inleveren (pdf).

Toch deed ook de Client Computing Group, die chips voor pc’s en laptops maakt, het helemaal niet slecht. De omzet ging 12 procent omhoog naar 8,2 miljard, ondanks nog altijd sterk teruglopende pc verkopen.

Alles bij elkaar kwam de omzet dit kwartaal uit op 14,76 miljard dollar. De nettowinst lag twee keer zo hoog op 2,8 miljard dollar, tegen 1,3 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2016.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond