Deel dit artikel
-

Internationale Drupal-events vormen één festival

In de week van 4 tot en met 7 oktober organiseert de internationale Drupal-gemeenschap verscheidende congressen en biedt daarmee, nog een keer virtueel, onderdak aan duizenden ontwikkelaars en bedrijven.

DrupalJam in Nederland wordt uitgezonden vanuit een studio in het Entrepotgebouw te Rotterdam. Dat dinsdagmiddag en woensdagochtend. In diezelfde periode vindt het internationale DrupalCon plaats en de lokale events in Duitsland, Zwitserland, Oekraïne, België, Finland, Spanje en Polen.

Drupal is een open source content management systeem dat zich met de jaren sterk heeft geprofessionaliseerd, technisch en commercieel, en voor ’s werelds grootste sites wordt ingezet. Daaronder: NASA, Amnesty International en Tesla. Tijdens een jaarlijkse congressen worden veelal technische sessies, maar ook zakelijk beschouwende, en workshops gegeven.

Door met de programmering internationaal samen te werken kan meer content worden geboden voor de prijs van één ticket. Bovendien scheelt het schermtijd omdat alles plaatsvindt op één groot online evenement. Sessies zijn live te volgen zodat deelnemers vragen stellen en meedoen met de sessies. De regie zal live switchen tussen de verschillende landen.

De organisatie rekent op duizend belangstellenden.

Foto: Stichting Drupal Nederland (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond