Deel dit artikel
-

Internationale groei Amazon.com valt bijna stil

Amazon.com pronkt met kwartaalomzet van 23 miljard dollar, een plus van 20 procent, maar realiseert vrijwel al die groei op de thuismarkt. Buiten de VS gaat het om een plus van drie procent.

Zojuist publiceerde Amazon de financiële cijfers over het tweede kwartaal. Het bedrijf noteert daarbij een bedrijfsresultaat van 464 miljoen en een nettowinstje van 92 miljoen dollar.

De cijfers laten zien dat de e-commercegigant nog steeds het merendeel van zijn verkopen in Amerika realiseert: 13,8 miljard dollar (+26%). Buiten de VS steeg de omzet met drie procent tot 7,6 miljard.

Gekeken naar de eerste zes maanden van 2015 groeit Amazons buitenlandse omzet met slechts één procent.

De omzet wordt verdeeld in: 17 miljard dollar productverkopen, 6 miljard verkoop van diensten. Tot de groep diensten behoren onder meer abonnementen op bezorgingen en de huur van online videos’s. In de zakelijke sector is Amazon vooral bekend van AWS, de clouddiensten. AWS’ omzet steeg afgelopen jaar met tachtig procent tot 1,8 miljard dollar.

Deel dit bericht

2 Reacties

Philippe van Ooteghem

@ Erwin, waarom is de insteek van dit bericht zo negatief? Amazon wordt vanwege omzet- en winstgroei net beloond met een koersstijging van 40 miljard Dollar en is daarmee meer waard dan Walmart (qua omzet het grootste bedrijf ter wereld).

Erwin Boogert

Goed dat je het vraagt. Ik heb de cijfers bekeken vanuit het perspectief dat het relevantst is voor Nederland/Europa, het internationale perspectief. Er wordt veel gekeken naar Amazon als een machtige partij. Dan vind ik het het melden waard dat de groei zich (in deze periode) hoofdzakelijk op de thuismarkt afspeelt. Overigens, ik heb de prestaties van AWS nadrukkelijk gemeld omdat dat in de wereld van de clouddiensten een voortrekker is en duidelijk zo erkend wordt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond