Deel dit artikel
-

Interne reisbureaus corporates gekoppeld aan Airbnb

Drie grote internationale travelmanagement bedrijven hebben overeenkomsten gesloten met Airbnb. Personeel van corporates kunnen via hun interne reisbureau behalve hotelkamers ook particuliere slaapplekken boeken.

Weer een grote stap voor Airbnb op de zakelijke markt. Het bedrijf heeft contracten getekend met BCD Travel, American Express Global Business Travel en Carlson Wagonlit Travel. Deze partijen nemen het aanbod van Airbnb op in hun boekingssystemen.

Het gaat om twee miljoen locaties in 31 landen, vertelt de online bemiddelaar in kort verblijf.

Bedrijven waarvan de medewerkers veel reizen, krijgen de optie om het nieuwe aanbod door te zetten. Ze kunnen ook enkel voor hotelkamers kiezen om risico’s rondom, bijvoorbeeld, aansprakelijkheid en zorgplicht te vermijden.

De zakelijke reisbureaus krijgen dezelfde rapportages uit Airbnb als ze normaal gesproken over hotelboekingen krijgen. Dat geldt ook voor informatie rondom de zogeheten duty of care. Werkgevers willen met een druk op de knop kunnen zien wie van hun werknemers waar op de wereld verblijft en hoe goed de locatievoorzieningen zijn. BCD Travel heeft hiervoor het platform DecisionSource. Airbnb deelt de relevante informatie daarmee. Ook kan het verspreid worden naar platformen als International SOS en iJet.

Het is niet duidelijk of reisbureaus bulkafspraken kunnen maken met locatie-eigenaren.

De communicatie over het verblijf vindt altijd plaats tussen de locatie-eigenaar en de persoon die er uiteindelijk logeert.

Foto: Matthias Ripp (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond