Deel dit artikel
-

Internet via tv nog in de kinderschoenen

Zeventien procent van de Nederlandse huishoudens gaat wel eens het internet op via zijn televisietoestel. Bijna de helft van de eigenaren van een ‘connected tv’ gebruikt de internetfunctie nooit.

Marktonderzoeker Telecom Paper deed een onderzoek onder 6.600 respondenten om het gebruik van ‘connected televisies’ te onderzoeken.

Daaruit bleek dat 30 procent van de Nederlanders de mogelijkheid heeft om te internetten via de televisie. Moderne televisies worden steeds vaker standaard uitgerust met een poort om het internetmodem met de televisie te verbinden. Gebruikers kunnen zo bijvoorbeeld Youtube of Dumpert op tv bekijken, surfen, Hyven of mailen.

Een aanzienlijk deel van de ondervraagden, 44 procent, geeft aan dat ze deze tv-functie nooit gebruiken.

“Gebruikers die internet via het TV-scherm gebruiken, doen dit vooral om content te bekijken dat valt onder de noemer ‘lean back’, met name video. Een deel van de respondenten gebruikt connected TV actief door middel van surfen op internet of het versturen van e-mail. Over het algemeen wordt content via connected TV gemiddeld twee uur per week bekeken.”

Een op de zes ondervraagden zegt op termijn te willen overwegen om het reguliere tv-abonnement op te zeggen.

Bedrijven als Google en Apple spelen op deze houding in door het video-aanbod uit hun videotheken, Youtube en iTunes, geschikt te maken voor consumptie (waaronder videohuur) via de tv. Youtube zou daartoe zijn homepage binnenkort gaat optimaliseren voor tv-toestellen en vergrootte met het oog op tv-klanten het aanbod op Youtube Live.

Uit een onderzoek van GfK bleek onlangs dat de helft van de Nederlanders in 2013 kan internetten via de televisie.

Foto: Angryjuliemonday (cc)

Deel dit bericht

7 Reacties

john

Eigenlijk opmerkelijk dat internet via de televisie zo weinig gebruikt wordt, ik vind het namelijke wel handig. Neem een mooie televisie en een goed internetpakketje en hup aan de slag: http://www.beste-internet-provider.nl/internet-provider/internet-gebruiken-via-de-televisie.html

Gast

Toen ik via mijn verkoper Philips vroeg om meer gegevens over mijn tv-met-internet (zoals een service-manual) kreeg ik nul op het rekest. En er is geen haar op m’n hoofd die er aan denkt om zo’n onbekende machine in mijn LAN en/of aan het internet te hangen. Wel jammer, ondanks het feit dat ik wel een regel of twee kan programmeren ontbreekt het mij aan de gegevens om die tv-computer aan te spreken.

Sjaak Doelemans

Ik gebruik Net-tv van Philips, wat op mijn tv zit al ruim anderhalf jaar met veel plezier. Het is niet optimaal, maar werkt voor content bekijken zoals uitzendingg gemist, Rtl XL en You Tube uitstekend. Ik zou nooit meer een tv willen hebben zonder deze opties. Het wordt alleen maar beter de komende jaren.

TV via internet

Google TV maakt z’n opwachting. Ik weet niet precies wanneer Google TV beschikbaar wordt in Europa, maar het zal een enorme verbetering worden ten opzichte van de huidige manier van webtv.

saarzon

Ik wil graag videos en text en geluidsopnamen naar de TV van mijn oma in het bejaardentehuis in Nederland sturen en ook met haar kunnen skypen via de TV. Onze familie woont verspreid over de wereld en het is vreemd dat we voor het contact met haar nog steeds op de telefoon zijn aangewezen. Zijn hier al oplossingen voor?

tv via internet

Het zal steeds groter worden, kijk eens naar de tablets groot genoeg om tv mee te kijken, En de mobieltjes worden ook groter kijk maar eens op de samsung note en de nieuw galaxy s3 of de nieuwe iphone allemaal met een groot scherm….

tv via internet

De ontwikkeling gaat zo snel,
Nog even en je doet echt alles op je mobiel..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond