Deel dit artikel
-

Internetaankopen betalen via telefoonrekening

Met nieuwe software van telecommunicatie- en marketingbedrijf New Media moet het mogelijk worden om online gekochte producten of diensten via de telefoonrekening af te rekenen. Als het aan de makers ligt, gaat deze 'NetCharger' dit jaar de wereld veroveren.

New Media, een Hongkongse leverancier van telefonische informatie- en entertainmentdiensten, wil het e-commerce-programma NetCharger de komende drie maanden in minstens 40 landen introduceren en richt zich vooral op het kopen van content van websites, zoals kleine betalingen voor het downloaden van software, muziek, spelletjes of financiële informatie.

Directeur Andrew Wilson van New Media vertelde zeer zelfverzekerd aan persbureau Reuters dat hij een goed, mondiaal betaalproduct kan leveren. Hij wil NetCharger dan ook wereldwijd op de markt brengen. Volgens Wilson is NetCharger reeds in december gelanceerd in Italië, gedeelten van de VS en enkele andere landen, en wordt het nu tijd voor een bredere aanpak.

New Media heeft ongeveer een half miljoen dollar geïnvesteerd in de ontwikkeling van NetCharger. Wilson beweert dat het product nu al winst oplevert, wat tamelijk uniek is in de internetbranche. De maandelijkse inkomsten zijn dit jaar gegroeid tot 800.000 dollar en dat is zo'n 10 procent van de totale opbrengsten van New Media. Binnenkort zal het bedrijf echter meer moeten gaan investeren in klantenservice naar mate het aantal gebruikers groeit. Wilson liet niets los over mogelijke onderhandelingen met Essential Enterprises, een bekende investeringsmaatschappij uit Hong Kong.

Japan wordt beschouwd als grootste groeimarkt voor NetCharger in Azië, maar de VS en Duitsland worden tevens genoemd als potentiële markten. New Media, een voormalig onderdeel van Hongkong Telecom, dat nu Cable & Wireless HKT heet, denkt verder aan uitbreiding in thuisbasis Hong Kong en China, waar nog maar weinig mensen een creditcard bezitten.

NetCharger moet niet worden verward met de onlangs uitgebrachte NET-CHARGER van softwarefirma EHPT , een joint venture tussen Ericsson en Hewlett-Packard. Dit platform voor elektronische betalingen en klantenservice geeft providers de mogelijkheid om zaken als voice-over-IP, DSL/dial-in access, corporate IP/VPN en e-commerce in rekening te brengen. Dit systeem werd eind juni geïntroduceerd tijdens de conferentie Billing '99.

Bronnen:
News.com
Persbericht EHPT

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond