Deel dit artikel
-

Internetbank Boober mag blijven

De internetbank Boober heeft naar eigen zeggen toestemming gekregen van de Nederlandse Bank (DNB) om haar activiteiten voort te zetten.

Onder het motto ‘no banks, better deals' vormt het door directeur Guus Drijver opgerichte Boober een digitale marktplaats waar mensen geld kunnen lenen en uitlenen tegen gunstiger tarieven dan bij een bank. Boober werkte lange tijd zonder vergunning van DNB en de autoriteit Financiële markten (AFM). Die vergunning is nu verleend. Boober en de beide instanties waren al langere tijd in gesprek.

Sinds september had Boober al toestemming om onder bepaalde voorwaarden door te gaan met de activiteiten. Boober en de aanbieders op de website hebben geen vergunning nodig als zij niet meer dan honderd kredieten verstrekken en als de totale omvang van de leningen niet hoger is dan 40.000 euro. Ook mogen de kredieten niet worden verstrekt vanuit een onderneming, stelde de toezichthouder.

Deel dit bericht

1 Reactie

Bart de Rijk

Even iets preciezer; de genoemde grenzen van totale leningomvang van EUR 40.000 en 100 leningen gelden per uitlener, niet voor Boober als geheel. Boober heeft nu voor 1,6 mln aan leningen uitstaan.De ontheffing van DNB is voor het feit dat Boober het uitleen geld enige dagen op haar rekening heeft staan, voor het bij de leners terechtkomt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond