Deel dit artikel
-

Internetbank N26 groeit tot half miljoen klanten

De Europees werkende mobiele internetbank N26 zag het aantal afgelopen half jaar met tweehonderdduizend groeien tot een half miljoen. Dat komt omgerekend neer op 1.500 nieuwe gebruikers per dag.

Begin januari 2016 stond de klantenteller bij het Duitse bedrijf op honderdduizend. De internationale uitrol moest toen nog beginnen. Inmiddels is de onderneming actief in zeventien Europese landen, ook in Nederland. Tot de kernmarkten rekent directeur Valentin Stalf (foto, links) naast Duitsland ook Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Spanje.

N26 maakte vanochtend deze nieuwe marktcijfers bekend. Die laten ook zien dat de groei versnelt.

De aantrekkingskracht van N26 zit hem niet in de moderne kantoorpanden of hip personeel. Er zijn geen kantoren en de medewerkers zitten anoniem in het Berlijnse hoofdkantoor. Hun werk zit hem overwegend in het verbeteren van de mobiele app en de achterliggende dienstverlening, want dat is het primaire contactpunt naar de markt. De app is overduidelijk in wie waar aan wat geld uitgaf. Met hashtags kan de gebruiker zijn bankinterface naar eigen smaak personaliseren.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Veertig procent van de gebruikers is 35 jaar of ouder. De bank claimt dat het inmiddels vijf miljard euro aan transacties heeft afgehandeld.

Zestig procent van de groei is organisch, maar om dat een impuls te geven begint de financiële start-up vandaag met een reclamecampagne op televisie.

Deel dit bericht

1 Reactie

Muriel

De app is overduidelijk in wie waar aan wat geld uitgaf. <— huh?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond