Deel dit artikel
-

Internetbureaus weer terug op niveau voor de crisis

De omzet en winst van internetbureaus zal, in tegenstelling tot vorig jaar, in 2010 een groei kennen. De branchevereniging Platform Internet Bureaus Nederland verwacht voor dit jaar een omzetgroei van 9 procent en daarmee een stijging van 38 procent voor de winstverwachting.

Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek onder de leden van de branchevereniging waarbij onder meer vragen worden gesteld over de financiële parameters van de bedrijfsvoering, omzetcijfers, bruto en netto inkomen.

De omzet en winst van de internetbureaus daalde nog in 2009. Dit jaar moet de branche weer terugkomen op het niveau van voor de crisis. De financiële crisis is nog niet voorbij, maar de cijfers gaan de goede kant op.

PIBN directeur Jonas Nouwen: "In 2009 daalde de omzet met 3 procent, de winstgroei is toen met 9 procent afgenomen. Dit jaar zie je ten opzichte van de voorgaande 2 jaren een flinke groei voor de omzet." Hij haast zich om aan te vullen dat er de afgelopen twee jaar wel winst is gemaakt, ook al nam de winstgroei af. "Voor de crisis had je double digits bij de winstmarges. In 2009 was dat niet meer zo, maar gemiddeld genomen werd er geen verlies gemaakt."

Vorig jaar zetten de grote Nederlandse full service internetbureaus voor ongeveer 400 miljoen euro om. Dat was evenveel als in 2008.

Onder de 50 leden bevinden zich grote partijen als Lost Boys en kleine bureaus. "Alle leden doen mee, het onderzoek geeft een representatieve of in ieder geval realistische indicatie." De marktcijfers van 2009 waren conform de prognose van PIBN over dat jaar.

Nouwen: "Onze branche heeft het zwaar gehad, maar is niet in een keiharde dip gekomen. Ik denk dat de online dienstverlening die onze leden leveren, steeds meer een kernactiviteit wordt van organisaties. Het is niet meer weg te denken uit de maatschappij." Hij vervolgt: "Wij lijken sneller uit deze dip te komen dan andere branches. Grote merken kunnen niet meer zonder online dienstverlening, door de crisis is de switch naar online sneller gekomen."

Deel dit bericht

5 Reacties

danny at easyconcepts dot kom

lekker artikel jannemiek…

Jannemiek - Emerce

@Danny, Als je een opmerking hebt, misschien kan je dan wat beter omschrijven wat je bedoelt…

danny van der cingel at easyconcepts dot kom

was positief bedoeld, vond het gewoon lekker om te lezen, lekker positief artikel weers … 🙂

Jannemiek - Emerce

@Danny, Ah, complimenten zonder ironie mogen – uiteraard – ook wat uitgebreider. 😉

Ton van Houten

Gewoon een goed artikel.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond